A mondás igaz, ez most már teljes biztonsággal állítható. Tanú rá az Aranyszamár Színház, amely szeptember 13-15-ig Rómában vendégszerepelt a Csodaszarvas meséje c. előadással. A felkérés váratlanul érkezett a Budapest Fesztiválközpont részéről, kicsivel azután, hogy egyik tagunk visszatért itáliai utazásáról, másikunkat pedig épp Rómában érte a hír. Nagy hír volt, örömteli.

Még akkor is, ha tudtuk, hogy Róma 1300 km, ami a színház kisbuszával kb. 16-18 óra utazást jelent. Odafelé, – hogy ne érkezzünk teljesen elcsigázva — megszakítottuk utunkat és vetettünk néhány álmos pillantást a színek és a fény városára, Velencére.

Másnap frissen és vidáman autóztunk egész nap, ám e frissesség és vidámság felőrlődött az eső áztatta római körgyűrűn, amelyről a letérés helyét molyan hetedik érzék alapján választottuk ki. Szerencsénk volt. Mintegy másfél-két órás kérdezősködés után megtaláltuk szálláshelyünket. Következő nap az eső elállt és végre megmutatta magát az igazi verőfényes Róma.

Az Operettszínház sofőrjeivel való útvonal egyeztetés után könnyedén megtaláltuk előadásunk helyszínét, a Spanyol lépcső szomszédságában fekvő Piazza Mignanelli-t. Kis barátságos tér, szabadtéri színpaddal és magyar kézműves termékeket bemutató sátrakkal. A leglátogatottabb sátor — vajon miért — a borkóstolda volt, minőségi magyar borokkal. ( Az első napra szánt mennyiség állítólag már a nap felénél elfogyott). Szóval jó hangulatban, ám kissé megilletődötten nyitottuk meg e helyszín programsorozatát szerdán kora este.

Az előadás jól sikerült, a rákövetkező kettő még jobban — hála Gabinak, a Rómában élő tolmácsnak, aki röviden összefoglalta a jeleneteket az olasz közönség számára. A taps — „kitörő közönségsiker” (1d. Magyar Nemzet szept. 16. hétfő) — nem maradt el. Míg innen is, onnan is felhangzottak a „bravó” kiáltások, lelkünket igenis elöntötte valamiféle hazafias büszkeség — olyan, amilyet az ember csak külföldön tud érezni — ami leginkább abból az örömből táplálkozik, hogy sikerült legjobb tudásunk szerint méltón képviselni Magyarországot.

A Csodaszarvas meséje megtekinthető Újpalotán a Közösségi Házban okt. 21-én 9.30 és nov. 11-én 10 órai kezdéssel, valamint okt. 14.-én 10 órakor a Csokonai Művelődési Házban. Minden érdeklődőt szeretettel várunk

Következő előadások

December 2. 18h Budapest/ Póruljárt krampuszok
December 3. 16h Budapest, Kőrösi Csoma Sándor Kult. Közp. / Póruljárt krampuszok
December 4. 10h Budapest, Kínai Iskola / Póruljárt krampuszok
December 4. 17h Budapest, FSzek Lőrinci könyvtár / Póruljárt krampuszok
December 5. 9h15 és 11h Budapest, KMO / Póruljárt krampuszok
December 5. 18h Csepel, Radnóti Művelődési Ház / Póruljárt krampuszok
December 6. 11h Budapest, KMO / Póruljárt krampuszok
December 7. 10h Budapest, Békásmegyeri Közösségi Ház / Régi karácsony
December 8. 14h Tata, Móricz Zsigmond Városi Gyerekkönyvtár / Régi karácsony
December 9. 17h Budapest, 3K Kaszásdűlő / Régi karácsony
December 10. 16h Dunavarsány / Régi karácsony
December 11. 9h30 és 11h Pomáz Művelődési Ház / Régi karácsony
December 12. 16h Budapest, Eötvös 10 / Régi karácsony
December 13. 15h Budapest, Kispest Városháza / Erdők könyve
December 14. 10h Budapest, Kesztyűgyár / Régi karácsony
December 15. 11h Sáránd Művelődési Ház / Régi karácsony
December 16. Budakeszi / Régi karácsony
December 16. 16h Csepel / Régi karácsony
December 17. Rákoscsaba Művelődési Ház / Régi karácsony
December 19. 9h30 Veresegyház / Régi karácsony
December 20. 14h Szigethalom / Erdők könyve

Legutóbbi hírek