A mondás igaz, ez most már teljes biztonsággal állítható. Tanú rá az Aranyszamár Színház, amely szeptember 13-15-ig Rómában vendégszerepelt a Csodaszarvas meséje c. előadással. A felkérés váratlanul érkezett a Budapest Fesztiválközpont részéről, kicsivel azután, hogy egyik tagunk visszatért itáliai utazásáról, másikunkat pedig épp Rómában érte a hír. Nagy hír volt, örömteli.

Még akkor is, ha tudtuk, hogy Róma 1300 km, ami a színház kisbuszával kb. 16-18 óra utazást jelent. Odafelé, – hogy ne érkezzünk teljesen elcsigázva — megszakítottuk utunkat és vetettünk néhány álmos pillantást a színek és a fény városára, Velencére.

Másnap frissen és vidáman autóztunk egész nap, ám e frissesség és vidámság felőrlődött az eső áztatta római körgyűrűn, amelyről a letérés helyét molyan hetedik érzék alapján választottuk ki. Szerencsénk volt. Mintegy másfél-két órás kérdezősködés után megtaláltuk szálláshelyünket. Következő nap az eső elállt és végre megmutatta magát az igazi verőfényes Róma.

Az Operettszínház sofőrjeivel való útvonal egyeztetés után könnyedén megtaláltuk előadásunk helyszínét, a Spanyol lépcső szomszédságában fekvő Piazza Mignanelli-t. Kis barátságos tér, szabadtéri színpaddal és magyar kézműves termékeket bemutató sátrakkal. A leglátogatottabb sátor — vajon miért — a borkóstolda volt, minőségi magyar borokkal. ( Az első napra szánt mennyiség állítólag már a nap felénél elfogyott). Szóval jó hangulatban, ám kissé megilletődötten nyitottuk meg e helyszín programsorozatát szerdán kora este.

Az előadás jól sikerült, a rákövetkező kettő még jobban — hála Gabinak, a Rómában élő tolmácsnak, aki röviden összefoglalta a jeleneteket az olasz közönség számára. A taps — „kitörő közönségsiker” (1d. Magyar Nemzet szept. 16. hétfő) — nem maradt el. Míg innen is, onnan is felhangzottak a „bravó” kiáltások, lelkünket igenis elöntötte valamiféle hazafias büszkeség — olyan, amilyet az ember csak külföldön tud érezni — ami leginkább abból az örömből táplálkozik, hogy sikerült legjobb tudásunk szerint méltón képviselni Magyarországot.

A Csodaszarvas meséje megtekinthető Újpalotán a Közösségi Házban okt. 21-én 9.30 és nov. 11-én 10 órai kezdéssel, valamint okt. 14.-én 10 órakor a Csokonai Művelődési Házban. Minden érdeklődőt szeretettel várunk

Következő előadások

2. 10h MOM Kulturális Központ / Szász Ilona: A Holdkirály palotája
Október 6. 10h Ráckeve / Wass Albert: Erdők könyve
Október 6. 17h Dunaharaszti / Szász Ilona: Az állatok nyelvén tudó juhász
Október 7. 11h Budapest / Szász Ilona: Az állatok nyelvén tudó juhász
Október 8. 10h Csögle / Máté Angi: Volt egyszer egy...
Október 11. 11h Szada / Berg Judit: Mesék a Tejúton túlról
Október 11. 17h Perbál / Berg Judit: Mesék a Tejúton túlról
Október 14. 11h Székesfehérvár, Igéző / Babaelőadás
Október 14. 15h Budapest,Kürtőskalács Fesztivál / Szász Ilona: A Holdkirály palotája
Október 15. 10h Gödöllő / Csukás István: Pom Pom meséi
Október 16. 10h Gödöllő / Csukás István: Pom Pom meséi
Október 17. 9h30 Budapest, Pöttyös Bölcsőde / Babaelőadás
Október 18. 10h Gödöllő / Babaelőadás
Október 19. 10h Budapest, Református Óvoda / Babaelőadás
Október 19. 14h30 Újpest / Wass Albert: Erdők könyve
Október 24. 10h Zánka / Máté Angi: Volt egyszer egy...
Október 25. 10h Lovászpatona / MátéAngi: Volt egyszer egy...
Október 26. 10h Lovászpatona / Máté Angi: Volt egyszer egy...
Október 28. 10h Budapest, Dagály utca / Szász Ilona: A Holdkirály palotája
Október 29. 10h Balatonfüred / Szász Ilona: Az állatok nyelvén tudó juhász

Legutóbbi hírek