A mondás igaz, ez most már teljes biztonsággal állítható. Tanú rá az Aranyszamár Színház, amely szeptember 13-15-ig Rómában vendégszerepelt a Csodaszarvas meséje c. előadással. A felkérés váratlanul érkezett a Budapest Fesztiválközpont részéről, kicsivel azután, hogy egyik tagunk visszatért itáliai utazásáról, másikunkat pedig épp Rómában érte a hír. Nagy hír volt, örömteli.

Még akkor is, ha tudtuk, hogy Róma 1300 km, ami a színház kisbuszával kb. 16-18 óra utazást jelent. Odafelé, – hogy ne érkezzünk teljesen elcsigázva — megszakítottuk utunkat és vetettünk néhány álmos pillantást a színek és a fény városára, Velencére.

Másnap frissen és vidáman autóztunk egész nap, ám e frissesség és vidámság felőrlődött az eső áztatta római körgyűrűn, amelyről a letérés helyét molyan hetedik érzék alapján választottuk ki. Szerencsénk volt. Mintegy másfél-két órás kérdezősködés után megtaláltuk szálláshelyünket. Következő nap az eső elállt és végre megmutatta magát az igazi verőfényes Róma.

Az Operettszínház sofőrjeivel való útvonal egyeztetés után könnyedén megtaláltuk előadásunk helyszínét, a Spanyol lépcső szomszédságában fekvő Piazza Mignanelli-t. Kis barátságos tér, szabadtéri színpaddal és magyar kézműves termékeket bemutató sátrakkal. A leglátogatottabb sátor — vajon miért — a borkóstolda volt, minőségi magyar borokkal. ( Az első napra szánt mennyiség állítólag már a nap felénél elfogyott). Szóval jó hangulatban, ám kissé megilletődötten nyitottuk meg e helyszín programsorozatát szerdán kora este.

Az előadás jól sikerült, a rákövetkező kettő még jobban — hála Gabinak, a Rómában élő tolmácsnak, aki röviden összefoglalta a jeleneteket az olasz közönség számára. A taps — „kitörő közönségsiker” (1d. Magyar Nemzet szept. 16. hétfő) — nem maradt el. Míg innen is, onnan is felhangzottak a „bravó” kiáltások, lelkünket igenis elöntötte valamiféle hazafias büszkeség — olyan, amilyet az ember csak külföldön tud érezni — ami leginkább abból az örömből táplálkozik, hogy sikerült legjobb tudásunk szerint méltón képviselni Magyarországot.

A Csodaszarvas meséje megtekinthető Újpalotán a Közösségi Házban okt. 21-én 9.30 és nov. 11-én 10 órai kezdéssel, valamint okt. 14.-én 10 órakor a Csokonai Művelődési Házban. Minden érdeklődőt szeretettel várunk

Következő előadások

Október 1. 11h Csekovszky Művelődési Ház / Janikovszky Éva: Bertalan és Barnabás
Október 1. 16h Veszprém, Szaléziánum / Máté Angi: Volt egyszer egy...
Október 11. 10h FMK / Lesznai Anna-Markó Róbert: Péter és a csodaágy
Október 12. 16h30 Perbál Művelődési Ház / Nemes Nagy Ágnes-Szabó Attila: Az aranyecset
Október 13. 14h30 Klebelsberg Kultúrkúria / Nemes Nagy Ágnes-Szabó Attila: Az aranyecset
Október 14. 11h és 13h Disznótoros Kolbászfesztivál / Zenés bábolda
Október 14. 16h Kürtőskalács Fesztivál / Csukás István: Pom Pom meséi
Október 15. 11h Kürtőskalács Fesztivál / Wass Albert-Erdők könyve
Október 15. 16h és 17h Eötvös 10. / Körforgás-babaelőadás
Október 16. 10h30 Bajna / Lesznai Anna-Markó Róbert: Péter és a csodaágy
Október 17. 10h Zsámbék / Szász Ilona: Az állatok nyelvén tudó juhász
Október 20. Józsefvárosi Galéria / Lesznai Anna-Markó Róbert: Péter és a csodaágy
Október 21. 10h Erzsébetligeti Színház / Máté Angi: Volt egyszer egy...
Október 21. 16h Kaszásdűlő / Janikovszky Éva: Bertalan és Barnabás
Október 22. 10h Angyalföldi Gyermek-és Ifjúsági Ház / Lesznai Anna-Markó Róbert: Péter és a csodaágy

Legutóbbi hírek