Egyéb tevékenységeink

Tréningek

A színházi tevékenységeinken túl bábmódszertani képzéseket, tréningeket is tartunk, ahol a képességek funkcionális mivoltát keressük, megismerkedünk a bábfajtákkal és a bábtípusokkal, felfedezzük a bennünk szunnyadó kreatíverőt, közösen bábos szemmel feldolgozunk egy mesét.
Ideje: 60 perctől – 180 percig

Ajánlás
Több évtizedes ismeretségünk alkalmával egy sokoldalú előadóművészt ismertem meg Gyöngyi személyében. Előadásaira az Aranyszamár Színházzal, az értékközvetítés, az igényes darabválasztás, minőségi díszlet, jól megválasztott zenei aláfestés a jellemző.
Kedves, karakteres személyiség, nála az érték az elsődleges, ezért szeretem Őt, ezért fordulok hozzá bizalommal, terveimmel, ötleteimmel.
Az elmúlt évek során két alakalommal is meghívtuk, pedagógusaink nagy örömére, szakmai délután megtartására, ahol a báb-bábjáték világába barangoltunk vezetésével.
Legutóbb, „az Élő szó ereje”című – szülői délután keretében arra vállalkoztunk, hogy a mindenki által ismert, gyakorolt beszéd erejéről, a kommunikáció személyiség formáló hatásáról tájékozódjunk, interaktív feladatok megoldásán keresztül, játékos formában éljük át az Élő szó erejét!
E kötetlen hangulatú délután után a szülők, nagyszülők, pedagógusok boldogan fordultak környezetük felé, “csak egy kis csevegésre”…..

Rajkiné Sörös Andrea
Szőlőskert Református Óvodavezetője

Ajánlás

Mindazt, amit mi felnőttek, pedagógusok, nem tudunk átadni, megéreztetni, megértetni a világból, arra Ő – Érsek-Csanádi Gyöngyi az Aranyszamár Színház igazgatója, bábművész, drámapedagógus – a művészet eszközeivel, szuggesztív egyéniségével képes. Hálás vagyok ezért!

A világ befogadásának elérhetőségét nyújtja át. Legyen szó csecsemőről, kisgyerekről, óvodásról, kisiskolásról. Általa tágul a világ. A világban ismerőssé válnak az ismeretlenek, a szörnyek, a félelmek megszelídülnek, a vágyak, az álmok érinthetőek, közelebb kerülnek hozzánk.

A felnőttek világa is új értelmezést kap, amikor képzésein, előadásain vesznek részt. Tapintható, ahogy a mázsás súlyok leesnek a vállukról és még a tartásuk is láthatóan átalakul, erőt sugároz. A belső utak megnyílnak!

Személyével és személyében sikerült elvinnem a kultúrát a hajléktalan emberekhez, a családok átmeneti otthonába is. Olyan fogódzókat kaptak ezek az emberek, amelyek a hétköznapi és ünnepnapi mélyből a magasba röpítették őket. Ő a részt vevőkkel játszik és nem az érzelmeikkel. Kevesen tudják ezt!

A családok átmeneti otthonában a gyermekeknek van legnagyobb szükségük arra, hogy közel kerüljenek a kultúrához, amit a családjuk, az anyukájuk jelenlegi élethelyzetében nem tud biztosítani.

Az általam vezetett értékteremtő, értékhordozó, értékközvetítő Központban az elsők között volt, akit felkértem az ország több pontján megvalósuló közös munkára. Mindez 2014-ben kezdődött és a mai napig tart, ahogyan a barátságunk is.

Labáth Ferencné, Humán Tréning Központ Igazgató

Táborok

Immáron 7. éve tartunk rendszeresen nyári táborokat az ország különböző pontjain, különösen Budapesti Művelődési házak szervezésében. Tematikus, alkalmi, de leginkább az irodalom- báb- zene drámajáték témakörében bolyongunk, vegyes életkorú gyerekek örömére.

Tábor 2017
KMO Kétfejű sárkány tábor

Tábor 2015
vakáció akció

Születésnapok, egyéb alkalmak

Szívesen vállalunk születésnapi alkalmakra, egyéb ünnepélyes eseményekre előadásokat, interaktív programokat, drámajáték vezetést, valamint kézműves foglalkozást a gyermekek és a szülők szolgálatában.