Körforgás-babaszínházi előadásunk turnéja Felvidéken 2019-ben

A program lebonyolítója a Szót- Értünk Polgári Társulás, mely igen komoly körültekintéssel fogja össze a határontúli oktatási és szociális kezdeményezéseket.
Az egyik ilyen magocska a 2015 májusában útjára induló Cseperedő program, amit két fő irányvonal határoz meg, egyrészről a Ringató foglalkozások, másrészt a Szülők iskolája. Jelenleg a Cseperedő program keretén belül Szlovákiában 45 helyszínen valósulnak meg, heti rendszerességgel Ringató foglalkozások és havi rendszerességgel Szülők iskolája.
Ezen hálózatba léptünk be produkciónkkal, mint művészi, színházi élmény.
A babák komplex fejlesztését próbálja egységesíteni előadásunk, mely kimondottan e korosztály sajátosságait, specifikumait figyelme bevéve készült. Előadásainkban nincsen összefüggő szöveg, csak zenei hangok, hangeffektek, mozgás, mímikus mozdulatok, fények, színek és formák. S e dolgok variabilitása határozza meg az előadás ritmusát, szerkezetét. Az előadást a közös játék követi, majd a gyerekek beléphetnek a „játéktérbe” s kipróbálhatják, megmozdíthatják az eszközöket, díszleteket saját fantáziájuk, elképzeléseik szerint.

Körforgás babaelőadás a Cseperedő program meghívására 20 helyszínen

Tavaszi helyszínekŐszi helyszínek
KomáromLéva
GútaZselíz
PeredRimaszombat
BúcsFülek
IpolyságRozsnyó
NagyfödémesSzepsi
SomorjaBuzita
SzeliKassa
DiósförgepatonyNagykapos
SzencKirályhelmec