Az Aranyszamár Színház legújabb bemutatója

Minden lakásban van legalább egy szekrény, s a legrendszeretőbb családban is e szekrényben vagy szekrényekben hónapról hónapra, évről évre gyűlik a holmi. Hogy mi minden található egy ilyen tároló helyen, az többnyire csak nagytakarításkor vagy költözéskor derül ki. Rég elfelejtett ruhaneműk, elveszettnek hitt csecsebecsék, itt-ott megbújó emlékek kerülhetnek elő, s idézhetik a múltat.
Ilyen szekrényről s a benne meglapuló kincsekről írt mesefüzért Mosonyi Alíz, amelyből tárgyanimációs bábjátékot írt és rendezett Székely Andrea.
A Szekrénymesék című darab főszereplője a Mari nevű háromajtós, sokfiókos kék szekrény, amelyben kabátok, ingek, pulóverek, fogasok, kalapok, pipa és egyéb tárgyak sorakoznak, s az Aranyszamár Színház három tehetséges színésznőjének segítségével megelevenednek. Mindegyik tárgynak van egy-egy története, s a velük, illetve az őket használó-viselő emberekkel lezajlott valós vagy képzelt esetek szórakoztató, vidám, néha kicsit szomorkás vagy tanulságokat rejtő mesék sorozatává állnak össze.

Csodavilág elevenedik meg Érsek-Csanádi Gyöngyi, Strausz Tünde és Tímár Magdi, sok humorral, érzelemmel, szeretettel teli játékában. A hajóskapitányról, a hercegnőről, a boszorkányról, a világhírű detektívről s másokról szóló, ötven perces mese az óvodásoknak, a nagyobbacskáknak, de a felnőtteknek is élvezetes élményt nyújt.
Akárcsak az Aranyszamár Színház előző produkciója, A csodaszarvas meséje, amely a magyar eredetmondák világába kalauzolja nézőit, s amelyben – akárcsak a Szekrénymesékben – a színészi játék keveredik a bábozással, s a három játékos bravúros váltásokkal, ötletesen és hitelesen szerepek sokaságát alakítja.
Igényes darabválasztás, megbízható, jó ízlés és biztos szakmai felkészültség, tehát az érték tiszteletben tartása és szolgálata jellemzi ezt a kis, önerőből létező művész csapatot, az Aranyszamár Színházat.